tisdag 11 december 2012

Nu börjar det närma sig 121212

Nu är det inte långt kvar till det magiska datumet 2012-12-12. För oss här nere i Thailand innebär det inte bara ett häftigt datum utan även bröllop.

Igår måndag hyrde Stefan och jag moppe och åkte söder ut på Koh Lanta. Kom fort in i vänstertrafiken och det svalkade skönt med fartvinden.
Vårt första stopp blev längs vägen där 2 elefanter stod. Vi stannade och köpte bananer som vi matade dem med. Det var en mamma med en 2-årig elefantunge.


Då våra bananer var slut fortsatte de med blasten från ananas.

Vi fortsatte längre söderut ner mot Koh Lantas sydspets. Denna gången var vägen asfalterad hela vägen ner. Otroligt vackra vyer med grönskan och djungeln i kontrast till det blå havet.


Slutligen nådde vi sydspetsen med fyren där de nu gjort i ordning området. Nu kunde man gå upp till fyren och bada från sandstranden.


Vi såg flera varaner passera alldeles nära oss.
Det fanns också en campingplats och en mikroskopisk restaurang.
På fyrens ena sida finns den fina sandstranden.


På den andra sidan var det massor av vassa klippor och stenar, men ändå riktigt vackert.


Vi vände sedan norrut igen och åt en fantastisk cheeseburgare på Nick's Garden. Men de hade ingen egen restaurang utan maten kom från den mer kända Ottos Bar. Bästa burgaren någonsin med chili i.

Efter ett svalkande dopp hemma vid vår strand så åkte vi in till byn Saladan och shoppade lite. Sprang på syrran med familj så vi gjorde Saladan tillsammans och åt de goda pannkakorna som bakas från mopeder med sidvagn med en stekplatta.

Idag tisdag var det dags för gemensam aktivitet med alla bröllopsgäster för att vi skulle lära känna varandra. 10.30 träffades vi alla på Round House på stranden Klong Nin.
En stor volleybolltunering och lunch väntade oss där.I skrivande stund är turneringen inte slut, men mitt lag har hittills inte förlorat en match. :-)
Ikväll blir det till att åka hem och vila upp sig och ladda för bröllop. Tyvärr var det flera gäster som idag var mindre pigga pga matförgiftning, så jag hoppas verkligen att de blir pigga till imorgon och att inga fler blir sjuka.
För imorgon gäller det!!!

/Marit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar