lördag 21 juli 2012

Camp Mareda

Det tar ett tag innan den där semesterkänslan infinner sig, men nu har vi hittat den. Kroppen känns så där skönt avslappnad och det finns inga måsten.
Våra första dagar i Kroatien har vi inte gjort många knop utan mest njutit av värme, sol och svalkande bad.


Vi aktar våra bleka kroppar från Melhavssolens starka strålar och mitt på dagen håller vi oss i skuggan några timmar.

Framåt eftermiddagen vågar vi oss ut igen och det är sådan njutning att bara sitta och se ut över havet.


Förutom slappa stunder på stranden eller under ett skuggande träd med en bok i handen försöker vi vara lite hurtiga. Svettig morgonlöpning kombineras med Zumba Fitness pass på stranden.

Det är mycket som är billigt här nere. Frukt och grönsaker kostar inte mycket och har otroligt god smak då de fått mogna i solen. Det är även billigt att äta ute på restaurang. Första kvällen avnjöt vi varsin underbar pizza på den närliggande restaurangen Fortuna. Några platser inomhus finns inte utan man sitter under bar himmel med endast ett tak av citronträd och grönskande vinrankor med stora dinglande klasar.

Lite grill vid husvagnen har det också blivit. Man måste ju ta seden dit man kommer så självklart blev det cevapcici med ajvar.


Igår kväll tog vi turisttåget från campingen till den lilla staden Novigrad 5 km bort. Fantastiskt mysig stad med små trånga gränder, gamla hus, båtar, mysiga restauranger och affärer.


På restaurangen beställde vi Chateau briand och fick ett gigantiskt fat med 500g oxfile, strips, sås, grönsaker, frukter mm mm. Till detta blev det en karaff husets röda.
Trots att vi valde det dyraste restaurangen hade att servera så gick det ikväll inte ens åt 600 svenska kronor. För detta fick vi "taxi" ToR Novigrad, en fantastisk kötträtt, rött vin, vatten och en förrätt.

Som sagt, det går ingen nöd på oss. Vi har semester!!!- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar