lördag 1 juli 2023

När man har det lite för bra

Från början hade vi tänkt att vi kanske stannar en vecka här i Zaostrog. Det var så skönt att bara landa, känna lugnet och få semesterkänsla.

Jag bara älskar den här platsen. De höga bergen med de gröna sluttningarna, den vita stenstranden, palmerna, oleanderbuskarna i olika rosa nyanser. Det vackra klostret, lugnet, det klara vattnet, grönsaksståndet med närodlade och ekologiska grönskande. Ja det finns mycket som är bra här. 

När vi svängde ner i Zaostrog förra veckan så sa jag till Stefan att detta känns som ett andra hem. Konstigt nog dök då Sophie Zelmani upp på vår Spotifylista med låten Going Home. 



Midsommarafton firades med svensk färskpotatis, gräddfil, sill, köttbullar och en berest kruka gräslök. 

Med nyinköpta öl- och snapsglas fick vi Kroatienkänsla i vårt firande. 



Självklart blev det grill på kvällen fast med kroatiska cevapcici. 

Traditionsenligt kom också en skvätt regn, fast det var först sent på kvällen efter att vi lagt oss. 


I övrigt har vi mest njutit. Bästa starten på dagen med en lång kaffestund utanför husbilen med havet bara 50 meter från vår husbil. 

En och annan morgonträning har det blivit, blandat med lite promenader och cykling. Täta bad och vistelse på stranden i både sol och skugga. 

Några turer med SUP:en har vi också hunnit med. 


I onsdags kom våra vänner från Allingsås till vår camping. Det blev ett avbrott i ”vardagen” och vi bestämde att vi stannar här lite till. Det är ju så bra här. 

De anlände en lite mulen dag så det blev mycket kortspel och umgås. Skålade in vår återförening med både öl, bubbel, Mintuu och rödvin och körde en gemensam grill på kvällen. Vaknade morgonen därpå lite småtrött, men trevligt var det. 


Tanken var att vi på torsdagen skulle ta en gemensam längre SUP-tur. Tyvärr var inte vindarna med oss. Motvind och stora vågor mötte oss. Vår campinggranne Mikael gick upp med sin drönare och filmade oss. 




Tyvärr var vågorna för stora och vinden för stark så vi fick vända. Men vi fick några fina bilder på oss och på omgivningarna. 


Besvikna över den inställa SUP-turen körde vi istället kubb på campingen vilket väckte mycket blickar från nyfikna som inte är vana att se detta spel. Tjejerna mot killarna i tre svenska familjer. Både våra tidigare vänner från Allingsås men också våra campinggrannar från Örebro. Det är alltid trevligt att stifta nya bekantskaper. 



På eftermiddagen la sig vinden något och vi kunde äntligen ge oss ut på vår planerade SUP-tur. Det var fortfarande blåsigt så vi fick kämpa i vågorna. Men det blev ändå en fin tur med stopp för snorkling och bad på en liten strand. 




På fredagen åkte våra vänner från Allingsås vidare men vi beslöt oss för att stanna ytterligare några dagar. Det är svårt att åka vidare när vi har det så bra här. 

Lördagsmorgonen bjöd på ett rejält åskoväder. Tre olika åskoväder kom in från havet och gick ihop till ett gigantiskt i höjd med vår by. 

Vi njöt av morgonkaffet och såg blixtarna gå ner i havet. Några tog i bergen ovan oss och fick hela marken att skaka. 


Idag väntas en regnig dag här i Zaostrog. Då vi nu varit iväg halva tiden blir det dags för storstäd och byte av sängkläder. Det gäller ju att passa på när vädret är dåligt. 


Även om tanken var en vecka här så har det nu gått 10 dagar. Men imorgon är det dags att åka vidare. Då väntas solen åter och vi åker en bit norrut för ytterligare en återförening med våra vänner från Allingsås. Denna gången i Omis, en plats vi inte besökt innan. 


Ha det så bra!

Kram Staafs!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar