lördag 18 maj 2013

Overkligt

Att det skulle bli camping denna helgen var bestämt sedan länge. Det var den enda helgen i maj vi hade möjlighet att åka iväg och vi hade bestämt att vi åker någonstans oavsett väder.
Då det började närma sig verkade vädret rätt lovande och i sista sekund tog vi fredagen ledig och lämnade Habo redan tidigt på morgonen. Bestämde oss för att åka till Tylösand.
Sist vi var där var för 6 år sedan och då tältade vi.

Även om väderprognosen var rätt så lovande, men ändå lite osäker, så hade vi aldrig kunnat tro att vi skulle få en helg som denna. Det här är helt overkligt!
Vi checkade in på First Camp i Tylösand och redan vid fredag lunch gick vi ner till stranden.
26 grader och klarblå himmel!!!Trots blåst så var det så pass varmt att vi var tvungna att bada. I vattnet var det allt annat än varmt, så det blev några snabba dopp i det långgrunda vattnet. 
Vem hade kunnat tro att man skulle kunna gå i bikini en helg som denna? Och bada i havet?
Jag gillar omgivningarna kring Halmstad med sandbankarna och breda sandstränder.

På kvällen blev det after beach utanför husvagnen. Med en öl i handen och iförd bikini klockan sex på kvällen och man svettades. Kändes så overkligt. Vart hade vi hamnat? Värmen påminde om våra somrar nere i Kroatien.
Att grilla på kvällen och det fortfarande var varmt, att gå och diska i kjol och linne och inte frysa. Vad är detta? Är vi i Sverige?!?
Vi började bli lite smått stressade. Om en vecka skall vi befinna oss i New York. Innan dess skall vi hinna jobba 3 dagar och resa dit. När det är så här varmt brukar ju hemresan ta 3 dagar. Hur skulle vi hinna?!? Den här ekvationen går ju inte ihop. 

Lördagen bjöd på lika fint väder och ännu varmare. Termometern närmade sig 30 grader!!!


Tillbringade en stund på stranden, men var lite rädda att bränna våra bleka kroppar, så vi sökte skugga och åkte en sväng söderöver. 
Passerade schyssta villor i Mellbystrand och såg underbara vyer med blommande körsbärsträd och grönskande åkrar. 
Besökte Båstad där jag inte varit på säkert 30 år. När jag var liten var vi ofta där i farmor och farfars stuga. 
Nu blev det glass i hamnen och jag ställde mig återigen frågan. Är vi verkligen i Sverige? Bilden kunde lika gärna varit tagen vid en turistort vid. Medelhavet. Det blev även ett besök vid Torekov och Hovs Hallar, underbara vyer.


Har precis ätit en hemmagjord grillad hamburgare, nu blir det Eurovision, tur TV:n går att vrida ut i förtältet.  

Om en vecka är det dags för Fantomen på Operan på Broadway. Då kommer vår vy se ut så här. Vilka kontraster!!!


Trevlig kväll!
/Marit


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar