tisdag 28 maj 2013

Memorial Day

Måndag morgon och klarblå himmel. Idag firar amerikanerna Memorial Day, ett minne för alla som stupat i landets tjänst. För oss turister innebär det massa rea i diverse butiker.
Stefan började dagen med en löprunda upp mot Central Park och kunde sedan meddela att idag var det äntligen mycket varmare.
Varför ändra ett vinnande koncept, så självklar blev det frukost på Gourmet New York. Vi hade planer på att ta med maten till Bryant Park, men det var fortfarande lite för svalt för att äta ute så vi stannade.
Vi vandrade sedan mot 5th Avenue och då vi passerade Bryant hade värmen börjat komma ordentligt och vi satt ute i solen och njöt av vårt kaffe.

Vi avverkade några affärer kring Central Park som vi hade kvar på vår lista. Då det var dags för vår favoritaffärer Abercrombie & Fitch hade just brandlarmet gått och utanför var det en jättelång kö. Så den fick vänta. Vi vandrade istället in i Central Park. Nu var det riktigt riktigt varmt och vi kunde njuta till fullo. För första gången sedan vi kom hit funkade linne och kjol.


Mycket folk i parken, många hade ledigt idag pga Memorial Day eller hade kommit till New York för att fira just detta.
Vi vandrade sakta igenom parken och njöt av omgivningarna. Man förstår verkligen att Central Park är en oas för alla New York bor.
Mycket saker fanns till försäljning men vad som verkligen fångade vårt intresse var en fotograf som gjort riktigt coola bilder av 30-60 fotografier som han satt ihop till en bild.
www.spherescapes.com


Vi tyckte dessa kunde vara kul att ha hemma som ett minne, så det blev 3 st "tavlor".
Vi fortsatte sedan genom parken till vi nådde vårt mål, The Boathouse. Sedan förra året visste vi att deras bakficka hade en schysst uteservering med goda hamburgare och öl.
Vilken njutning det var att sitta där i solgasset och känna solens varma strålar. Nu kände vi igen New York från förra gången!

Vi njöt länge vid The Boathouse innan vi sakta vandrade tillbaka ner mot parkens början. Nu var det dags för Abercrombie & Fitch, den nedsläckta butiken med hög musik och stark parfymdoft. I entren hälsar en vältränad kille med bar överkropp dig välkommen och sedan gäller det att hitta vad du söker i det lilla ljus som finns i form av sportlights. Det är en väldigt speciell butik och den är nog egentligen tänkt för dem som är lite yngre än oss. Men det finns en hel del fina saker som även passar oss runt 40. :-)
Förra året handlade jag mycket här, men i år så var det flera av de sakens jag tyckte var fina som inte satt så bra. Så jag tröstköpte en piké för att ha köpt något.

Sedan var det dags att testa något nytt igen som Jennie läst i boken "Ett annat New York", nämligen linbana ut till Roosevelt Island. På sitt Metro-card kunde man åka gratis över till ön och fick en underbar vy över West Chanel och Manhattan. Solen värmde gott och vi slappade i gräset längs flodkanten innan vi åkte kabinen tillbaka igen.Efter ett snabbt besök på hotellet där vi lämnade våra shoppingpåsar så gick vi bort mot T.G.I Fridays för att äta. De har fantastisk god mat till bra priser.
Sedan var det dags att bege oss till Rockefeller Center där vi skulle åka upp i "Top of the Rocks". Vi hade köpt biljett tidigare idag och det som är bra här jämfört med Empire State Building är att du kan välja vilken tid du vill åka upp. På så sätt slipper du köer.
Det var en varm och skön kväll även 70 våningar upp och det var magiskt att se ut över Manhattans alla ljus.
En annan fördel med Top of the Rocks är att du ser Empire State Building som ikväll pga Memorial Day var extra upplyst.


Trötta återvände vi hem för en sista natt på InterContinental.

På tisdagsmorgonen följde jag med Stefan ut på en löptur. Det var fantastiskt skönt att få sträcka ut benen lite. Även om vi går mycket på dagarna så går vi så sakta i trängseln att man blir konstigt trött i ben och rygg.
Vi sprang 8th Avenue upp mot Central Park och sprang sedan en slinga där innan vi vek av Broadway hem.
Däremot blev det någon form av intervallträning då man ibland fick spurta fram mot grön gubbe för att sedan springa på stället i väntan på att få passera.

Sista dagen i New York, varmt och sol och vi tog med vår frukost till Bryant Park. Så underbart!


Sedan checkade vi ut från hotellet och tog tunnelbanan ner till södra Manhattan. Där såg vi att bygget med de nya tornen på Ground Zero pågick för fullt. Vi besökte vi 9/11 Memorial Preview Site.
Förra året var vi inne på Ground Zero och hade i år hoppats att de skulle hunnit bygga klart och öppna museet, men så var inte fallet.
Sedan blev det ett besök på Wall Street som inte såg ut alls som vi tänkt oss, även om vi inte alls visste hur vi trodde det skulle se ut.
Men det var nog inte så strikt som jag trott.


Lite sista shopping i SoHo och nu sitter vi åter på Heartland Brewery och dricker ölet Empire Premium medan vi väntar på Danne som köper golfklubbor.

Sedan blir det repris på pizzan vi åt häromdagen innan det börjar dags för avresa mot flygplatsen.
Vi har haft några fantastiska dagar här, igen. Tyvärr har inte vädret varit lika bra som sist, men vi har kunnat njuta ändå. Lite nya saker har vi sett och Phantom of the Opera var en riktig höjdare.
Vem vet, kanske återvänder vi hit ännu en gång...

/Marit

1 kommentar:

  1. Kamagra finns att köpa www.intimleksaker.com
    Rekommenderar SEXLEKSAKER www.intimleksaker.se
    http://intimleksaker.com
    http://intimleksaker.se

    SvaraRadera