onsdag 30 maj 2012

Concrete jungle where dreams are made

Sista dagen i New York träffades vi redan 7:30. Här gällde det att ta tillvara på de sista timmarna. Vi köpte med oss frukost och gick till Bryant Park och satte oss. Trots den tidiga morgonen var det så varmt att vi var tvungna att sitta i skuggan. Parken är lummig och fylld med små caféstolar och bord. Överallt finns blommor, krukor och stora träd som ger svalkande skugga. Inne bland murgrönornas slingrande bladverk stack små gröna metallstolpar upp. På dessa kunde man fälla upp en liten lucka och där under fanns eluttag där du kunde ladda din telefon eller laptop. Så genomtänkt!

Sedan vandrade vi sakta längs 5:e avenyn och tog en kaffe framför Apples glaskub vid Central Park medan vi väntade på att "Abercrombie and fitch"skulle öppna. Vi hade tittat in i denna butiken som hastigast igår och insett att här ville vi lägga mer tid.
Butiken var minst sagt udda. Vid entrén stod en snygg grabb iklädd endast jeans med ett riktigt sex-pack på magen. Ljuset i butiken var sparsamt, endast några spotlights var riktiga mot hyllor, häng och bord. Hög musik strömmade ut ur högtalarna och doften av Abercrombie and fitch:s egen parfym låg tung över hela butiken. Den kändes t.o.m. ute på gatan flera hus från butiken. På varje våningsplan möttes du av tjejer i små söta klänningar som log och hälsade dig välkommen.
Det tog ett tag innan man vant sig vid mörkret, den starka doften och musiken, men sedan kom man in i den rätta stämningen och njöt av att gå runt och titta på alla häftiga kläder. Fanns så mycket roligt att köpa så det slutade med en rejäl shoppingpåse.

Sedan var det hög tid att bege sig tillbaka till hotellet för en snabb dusch och utcheckning. Åt en lunch på ett närliggande café och släpade sedan ner våra nu tunga och välfyllda resväskor till tunnelbanan för att ta oss till flygplatsen.
På vårt en-veckas tunnelbanekort vi köpt kom vi nästan till flygplatsen och fick sedan byta till Air-Train för $5. Kändes mycket säkrare och smidigare än att åka taxi. Det fick vi nog av på vägen in till Manhattan.

Sedan väntade en rejäl säkerhetskontroll, av med skor, skärp mm mm och de tittade på de röntgade väskorna på alla möjliga kameror, bilder och färger. Vi hade blivit varnade för att det kunde ta lång tid att ta sig igenom säkerhetskontrollen och att man borde vara på plats 3 timmar före avgång. Det tog inte särskilt lång tid för oss så nu hade vi gått om tid och satte oss och njöt av en sista semesteröl. Den visste vad den satt och trots att vi var på väg hem så var vi alla på ett strålande humör och lätt fnissiga. Jag gissar att vi är rätt trötta och börjar slappna av lite nu som först.

Vi lyfte i tid 17:50 från JFK och väntade nu bara på middag och vin som vi hoppades skulle göra oss sovtrötta. Men vi blev ju bara ännu mer fnissiga och hade en riktigt rolig stund. Flygvärdinnan hällde sås på Jennie, Stefan drog upp långa salladsblad från skrevet och jag lyckades få iväg en halv fralla en bit i planet då jag skulle dela den. Vi skrattade så vi grät och då vi fick syn på en man några rader längre fram som hade en basfiol bredvid sig på ett eget säte var det kört. Vi skrattade hysteriskt. Han hade dessutom valt att ge basfiolen fönsterplatsen.

Tillslut somnade vi och fick några timmars sömn, men var ändå trötta då vi landade på Helsingfors flygplats idag på morgonen. För oss var det ju mitt i natten
Hade 3 h väntan innan planet till Göteborg avgick men det gick förvånansvärt smidigt.

Nu sitter vi i bilen på vägen hem till Habo och det skall bli skönt att komma hem. Just nu känns det svårt att förstå att vi ens varit i New York. Jag undrar när den polletten skall trilla ner.
5 fullspäckade dygn har det varit och det känns som vi hunnit med massor. Vi har sett sevärdheter som Frihetsgudinnan, Ground Zero, Emperior State Building, Chrystler Building, Brooklyn Bridge, Central Park, Rockefeller Center med Top of the Rocks, New York Public Libary, Battery Park, Flat Iron Building, Bryant Parlk, Chinatown och Little Italy och säker något mer.
Vi har sett häftiga och kända affärer, shoppat och shoppat och gått hur mycket som helst.
Vi kom aldrig upp i Eperior State, hann aldrig gå på någon Broadway show och vi glömde äta pannkakor. Jag hittade heller aldrig de där billiga jeansen alla pratar om. Men vad gör väl det, för vi har haft en helt fantastisk resa och vistelse i New York.

/Marit

1 kommentar:

  1. Va avis man blir när man läser hur grymt kul ni haft! Jag vill oxå åka till NY nån gång i livet!! Stor kram

    SvaraRadera