lördag 23 juli 2011

Neptuni åkrar

Min första semestervecka gick till Öland i hopp om att hitta sol och värme. Det blev väl inte riktigt så kan man väl säga. En sol- och baddag har vi fått, men i övrigt har det varit mulet, regn och åskväder utöver det normala. Har nog aldrig varit med om ett så intensivt åskväder som det som passerade Öland natten till fredag. Blixtarna avlöste varandra och det tysnade aldrig mellan knallarna.
Men det har ändå varit några sköna dagar som bjudit på besök i Kalmar hos mina släktingar vilket var en mycket trevlig kväll, det är alltid kul att träffa dem, de är nog mina favoritsläktingar tror jag.
Vi har även hunnit med att ha vänner på grillkväll i förtältet samt ett besök på södra Öland, Långe Jan och middag hos samma vänner där de hyrt lägenhet utanför Ottenby.

Igår var åkte vi en tur till norra Öland och passade då på att besöka Neptuni åkrar vilket jag fått tips av mina släktingar att besöka. Solen sken nästan lite då vi stannade till på denna vackra plats.


Stora flata klippor ledde ut i vattnet och där de slutade stupade det brant ner i havet. Det var häftigt att se vattnet från vågorna rinna tillbaka i havet som i vattenfall ner för de branta klipporna.Någonstans kring Neptuni åkrar ledsnade vi på det svenska sommarvädret och tog ett hastigt beslut att trots allt åka nedåt Europa, troligen Kroatioen. Strax därpå var färjebiljett Gedser - Rostock till lördagskvällen bokad och jag befinner mig i skrivande stud på E4:an strax norr om Helsingborg. Med tanke på det mulna vädret känns det helt okej.

Men först en bild från ännu ett stopp från gårdagens utflykt. Gjorde ett studiebesök på Campingen Böda Sand. Jag säger bara: -Jösses!!!
Folk överallt, köer, barn, lekplatser, hög musik, scener, golfklubbor, djur, affärer om vart annat. Tur vi inte bott där, jag blev trött bara av att passera igenom.
Givetvis gjorde vi ett besök på "The Fifth Avenue" känt från Kanal 5:s såpa om campingen på Böda.  Det är där man inte får vara sen med att tända kvällsbelysningen, för då är man riktigt illa ut.Kan med säkerhet säga att det aldrig kommer se ut så här utanför vår husvagn, även om vi i år lyxat till det med matta i förtältet, bara det var ett stort steg för oss som är vana att campar gör man i tält.

Fortsatt trevlig sommar allesamman, får se om det blir något bloggat i Kroatien.

/Marit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar