söndag 13 oktober 2013

This is England

Då vi vaknade på söndagsmorgonen hörde vi regnet droppa mot fönsterblecket. Det var en mulen och regnig dag och då vi gick för att äta frukost kunde vi precis som The Clash konstatera "This is England". Regn, paraply och röda dubbeldäckare vart vi såg.

Eftersom vädret var som det var började vi med en lång och god frukost, som sedan följdes av en inomhusaktivitet, nämligen Madame Tussauds.
Under de två timmarna vi var där träffade vi mängder av kändisar, allt från filmstjärnor och artister till vetenskapsmän, ledare och sportstjärnor.Besöket på Madame Tussads bjöd inte bara på rundvandring bland vaxdockor. I entréavgiften ingick även en vandring i skräckkammaren, en åktur i små bilar genom Englands historia och slutligen en 3D-film om hur 6 superhjälltar räddade London från attack. 

Efter Madame Tussauds hade regnet upphört och vi tog tunnelbanan till Oxford Cirkus. Där intogs en god lunch på en av stadens alla mysiga pubar. Vart man än går hittar man något mysigt ställe. Gamla gedigna byggnader, robust träinredning och mysigt inrett. Skall man äta leder oftast en rejäl, gärna lite sned, trappa upp till våning två. En Fish & Chips och en kall öl sitter inte då helt fel.

Med ny påfylld energi blev det lite shopping idag med. Givetvis besökte vi Victoria Secret och Hollister och kom ut med fyllda påsar. Strövade Regent Street ner mot Piccadilly Cirkus. Mindes när jag var i London 1989 och hur imponerad jag då var av denna plats. Men efter två besök i New York och Times Square kändes nu Piccadilly rätt fjuttigt. 


Kvällens middag intogs på en restaurang i mysiga Convent Garden. Vi tog alla en 2-rätters och var i princip mätta efter förrätten. 
Proppmätta vandrade vi hem till hotellet och somnade gott.

Måndagen var också mulen, men inget regn. Idag stod shopping kring Convent Garden på schemat. Men först började vi med ett besök på Trafalgar Square. Förutom statyn med Nelson så pryddes nu torget av en stor knallblå tupp i glasfiber.


Sedan besökte vi jeansaffärer som Replay, G-Star, Lee och Diesel, liksom lite andra intressanta affärer. Tyvärr blev det inga jeans. Men efter en god publunch och öl på ännu en mysig pub shoppade vi loss i affären Superdry. De hade mängder med fina kläder.

Medan de andra fortsatte ströva runt i Convent Garden besökte jag en scrapbookingaffär. Hyfsat sortiment av stämplar, men inte särskilt billigt. Så det blev bara två stämplar. 

På kvällen var det dags för vår andra musikal - Rock of Ages. Innan dess åt vi en god middag på Spagetti House. Vi hade nu tagit lärdom av gårdagen och delade 3 förrätter på fyra. Mycket god mat, både förrätt och varmrätt. 

Musikalen Rock of Ages var en mäktig upplevelse. Det var en riktig ljus- och ljudshow med mängder av gamla härliga rocklåtar. Musikalen var dessutom rätt komisk och var väl värd att se.

Vandrade hem mot hotellet för en öl på puben The Swan bredvid vårt hotell. Tyvärr stängde de precis så det fick bli sängen. Var nog behövligt för vi somnade fort. Shopping och sightseeing tar på krafterna. 

/Marit


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar