onsdag 16 oktober 2013

Födelsedag, sol och sightseeing

Tisdag och min födelsedag. Dags att fylla 40. Suck! 
Minns när min mamma fyllde 40, då tyckte jag hon var gammal. Och nu är jag där själv. 

Fick kaffe på sängen av mannen och en stund senare knackade Thunbergs på dörren. Det blev både sång och paket, det var trevligt. 
Vädret var också trevligt idag. Uppehåll och solen var på väg genom molnen. 
Vi började med att ta tunnelbanan till Hyde Park och njöt av en rundtur där. Hösten är inte alls lika långt gången i England så det fanns fortfarande mycket grönska kvar. 


Efter Hyde Park blev det ett besök på det välkända Harrods. Där finns verkligen allt att köpa. Vi imponerades av utbudet i saluhallen, tittade på svindyra möbler och TV-apparater och fick julstämning på julavdelningen. 


Sedan var det dags att bege sig till Buckingham Palace och vaktavlösningen. Du milde vad folk och så hysteriskt. Polisen försökte styra upp folkmassorna och ändå hålla trafiken igång. 
På håll kunde vi skymta Beefeaters genom staketet. Bäst skymt av dem fick vi då vi gick därifrån. Mängder av folk stod då kvar och väntade. På vad fick vi aldrig någon klarhet i. 


Promenerade bort mot Big Ben i hopp om att hitta en båt att åka bort mot Tower Bridge. Men det rådde så mycket oklarhet i vart och om man skulle köpa biljett eller åka på tunnelbanekortet, så det slutade med att vi tog tunnelbanan. 

En god lunch med sirlion steak på en pub smakade utmärkt efter allt promenerande idag. 
Vandringen fortsatte sedan ner mot Towern. Där gick vi aldrig in, men drack kaffe vid Thamsen medan solen sken på oss och vi hade utsikt över både Towern och Tower Bridge. Vi fortsatte sedan till fots bort mot St Pauls Cathedral. Stor och mäktig byggnad med en enorm kupol.Sedan fick det vara nog med både sevärdheter och promenad. Vi åkte tunnelbana hem till hotellet och tog en välbehövlig kall öl på The Swan. 
Kvällens middag intogs återigen på Spagetti House, fast på en ny restaurang mitt i teaterdistriktet. 
Delade massa olika förrätter, gott rött vin och pizza till varmrätt. 


Mätta och belåtna vandrade vi hem till hotellet och slutade min födelsedag med ännu en öl på The Swan. Vilken fantastisk dag jag haft!

Onsdagen betydde hemresa. Några sista inköp hann det bli runt Oxford Cirkus innan vi åkte ut till Heathrow för att flyga hem igen. 
Nu sitter vi i bilen hem från Landvetter och imorgon väntar jobb igen. 

Men det var inte så farligt att fylla 40. Tycker jag mår riktigt bra! :-)
Jag har haft fantastiska dagar i London. Vi har sett mycket och ätit och druckit gott. Shoppat har vi också gjort och sett två fantastiska musikaler. Jag är helnöjd!

Tack Stefan, Jennie och Danne för ännu en trevlig resa. 

/Marit


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar