söndag 3 februari 2013

Carte Postale = måste ha!!!


Alla har vi våra svagheter för saker som vi bara inte kan stå emot. Allt från chips och godis till teknikprylar, kläder och samlarobjekt.
Min svaga punkt är allt där det står "Carte Postale" eller där det finns en poststämpel. Det kan vara allt från scrapbookingprylar och stämplar till heminredning.

Hittade denna underbara kruka med vårblommor på ICA Habo och kunde inte låta bli att köpa den.


Givetvis fanns texten Carte Postale med.

Och av någon oförklarlig anledning är jag alltid försent ute eller nästan försent ute. Och då har "måste-ha-känslan" redan slagit till. Då kan jag vända upp och ner på himmel och jord för att hitta det jag söker.

Det första exemplet på detta inträffade för 1 1/2 år sedan då jag på husvagnsmässan hittade ett helt underbart påslakanset med poststämplar.


Måste-ha-känslan slog till direkt. Kontaktade husvagnsförsäljaren några veckor efter mässan, och fick då veta att de var köpta på Textilhuset i Nässjö.  Men tyvärr hade jag väntat lite för länge med att börja reda i problemet. Det fanns endast ett exemplar kvar och jag behövde ju två. Men jag fick i alla fall reda på att setet hette Stamp och det var Turiform som var tillverkaren.

Det är någonstans här det går överstyr och jag blir lite väl besatt.
Kontaktade Turiform och fick veta vilka återförsäljare de hade i Jönköpingstrakten och ringde runt till alla dessa. Slut överallt! Fick också personen på Turiform att gå igen sitt lager, slut där med och skulle inte tillverkas mer.
Mitt sista och desperata försök var att få Hobby Husvagnar att sälja det de hade i visningsvagnen, men även där gick jag bet.
Det blev inget Stamp från Turiform.

Som tröst blev det istället dessa prydnadskuddar till sängen som jag hittade för en billig peng i Ullared.
Man kan ju tycka att jag borde lära av mina misstag. Ändå så var jag illa ute nyss igen.
På annandagen skulle jag gå på hockey med min mamma. Vi hade några små korta ärenden på  köpcentret A6 innan matchen och fick trängas med alla i rea-handeln.
Av en slump gick vi in på Iems och där hittade jag ett tyg som var ett klockrent Marit-tyg att sy gardiner av.Vad passar resgalna mig bättre än lite palmer, fjärilar, tropiska fåglar och härliga färger. Självklart fanns både texten Carte Postale och poststämplarna där.


Dessa skulle vara klockrena i vårt vardagsrum och jag tänkte att jag får nog hem och mäta och höra mannens åsikter. Vem orkar prata med personalen mitt i rea-handeln?!
Men så gick veckorna och det var dagen innan vi skulle åka till Bad Gastein. Hade lite tid över och ett annat ärende på A6. Perfekt läge att prata med någon på Iems tänkte jag.
Chock och panik igen. Sista rullen stod framme och fler skulle förmodligen inte komma hem. Gissningsvis fanns 10 meter på rullen och 2 andra kunder hade varit inne under dagen och tittat på samma tyg, varav en eventuellt skulle komma tillbaka redan samma kväll.

Där stod jag nu desperat igen. Jag hade ingen aning om hur mycket tyg  jag behövde och på natten som kom skulle vi åka iväg ner mot Malmö för att flyga iväg och vara borta en vecka.
Kortslutning i huvudet, vad gör jag?! Vill ju varken köpa för mycket eller för lite tyg. Ingen visste vad tyget hette så jag kunde inte skicka någon annan nästa vecka. Skulle det finnas kvar då jag kom hem från Österrike en dryg vecka senare?

Lämnade Iems förkrossad, skulle ännu en Carte Postale rinna mig ur händerna. Gick till leksaksaffären och köpte en traktor till min systersons 2-årsdag och någonstans vid paketinslagningen började hjärnan jobba igen.
Hmmm...det är ju ingen risk att de lägger undan rätt längd om jag ringer in då jag varit hemma och mätt, för tänk om jag aldrig kommer och hämtar... 
Men om jag lägger en handpenning hög nog för att säkra att jag kommer och hämtar mitt tyg...
Tillbaka till Iems och hon köpte mitt förslag. La en handpenning på 500:- och hon reserverade hela rullen tills jag ringt. Ingen annan fick köpa något mer tyg förrän mina längder var klippta.
Hem och mätte och ringde Iems och meddelade mina mått. Försäljerskan skulle klippa  till och lägga undan på en gång. Nu kunde jag i lugn och ro ge mig iväg och åka skidor.

Vid hemskomsten var jag uppe på A6 och hämtade mina tyger. Fick då veta att hysterin hade utbrutit efter att mina var klippta. En kund hade köpt en liten bit tyg och kvar fanns nu bara en bit som inte räckte till något. 2 desperata kunder väntade nu på besked om det skulle komma hem igen, vilket var ytterst tveksamt.
Men jag var nöjd!

Nu väntar jag bara på att bli frisk från den här fruktansvärda influensan vi åkt på här hemma jag och min man. Ingen risk att jag orkar sy några gardiner nu.

Tändsticksask i plåt.

En av många stämplar jag har med texten Carte Postale och poststämpel.

Trevlig kväll allesammans!
/Marit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar