måndag 6 augusti 2012

Another Day in Paradise

4:e och sista semesterveckan. Någonstans långt borta hör man en röst som säger att vi borde leta oss hemåt, att vi om en vecka skall vara på jobbet igen.
Men det bär verkligen emot, man vill liksom inte lämna allt det här.

Vi har med bil utforskat ön Krk och bl.a besökt det mysiga Punat. Där finns inte som här i Baška någon lång strand utan kustremsan består av små mysiga vikar med stränder och klippor. Vattnet är om möjligt ännu klarare än här i Baška och när man går ut i det och tittar ner på botten känns det som man fått på sig ett par för starka glasögon, så skarpt ser man botten. Man kan riktigt höra optikerns röst:
- Blir det bättre eller sämre så här?


Vi har också besökt staden som bär samma namn som ön, nämligen Krk. Hela den lilla staden är omgiven av en ringmur med endast tre portar in.
Samt de vackra områdena kring Stara Baška.


Här Baška har vi hunnit med fiskarfest med konsert, fyrverkerier och diverse festligheter. Vi har badat, solat, slappat och haft semester. Så otroligt skönt. Vi har ätit gott, både på restaurang och lagat eget i husvagnen. Vi har även stiftat nya bekantskaper och fick vara med och fira 27-årig bröllopsdag.
På vår favoritrestaurang Poper känner de nu igen oss och då jag för 3:e gången tog samma pasta var jag tvungen att prata med kockarna om receptet. De blev så överlyckliga att de bjöd oss på pannkakor till efterrätt. Ikväll skall vi göra vårt sista besök där.

Jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Två veckor har vi varit här Baška. Och det är över tre veckor sedan vi åkte hemifrån. Det är fantastiskt att ha den möjligheten att vara borta så länge. Och hade det inte varit för våra grannar Jocke och Angelica som tar hand om posten och min mamma, syster och svåger som sköter om vårt hus, blommor och klipper vårt gräs, så skulle det inte heller vara möjligt. Stort tack till er för att ni gör det möjligt!

Och semester har vi haft! Klockan har vi inte brytt oss så mycket om, vi äter då vi är hungriga och sover då vi är trötta.
Batterierna är nu laddade för en lång mörk höst och D-vitamin depån påfylld.

Det finns tre stunder på dagen som vi njutit lite extra. Den första är en god frukost i förtältet med nybakat bröd från något av alla bagerier.
Den andra är after-beach vid husvagnen med en kall öl och snacks efter en varm dag på stranden.


Den tredje inträffar lite senare på kvällen då luften börjar bli lite svalare och man ätit en god middag. Då vrider vi ut TV:n i förtältet och njuter av en film. Otroligt skönt att sitta ute i det fria och titta på TV. (vi har inga väggar på vårt tält, bara tak).

Imorgon är det dags att vända hemåt igen. Vi har idag njutit en sista dag vid klipporna i Baškas utkant.


Bilen är nu laddad med 15 kilo melon av blandat slag. Kostar inget här nere och vattenmelon skall tydligen vara bra mot cancer då det höjer pH:t i kroppen. Vad gör man inte för sina nära och kära. Hoppas kunna få några bitar själv också. :-)

Jag kommer sakna paradiset här nere, men gissar att vi kommer tillbaka igen nästa år. För Baška är verkligen helt underbart. Jag kommer framförallt sakna de vackra löprundorna även om de varit riktigt varma. Men att springa inne i de smala gränderna som bara blir smalare och smalare och man knappt vet vart man skall hitta ut har varit så ofantligt trevligt. Små restauranger och kaféer och överallt krukor och vackra blommor, fikonträd och vinrankor. Trapporna till lägenheterna ovanför är så smala, men ändå pryds varje steg av krukor och blommor.Slutligen så vill jag bra säga följande:/Marit

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar