måndag 12 februari 2018

Jambo Jambo

Jambo Jambo eller Hej hej som det blir på svenska.
Eftersom bloggappen inte vill skicka upp mina foton så blir det bara text. Bilder hittar ni på Facebook och Instagram.

Resan till Landvetter avlöpte smärtfritt och vi strålande samman med familjen Leiner. Medan vi checkade in tilltog snön utanför och när det var dags för boarding var vårat plan täckt med snö. Jag var mån om att komma iväg i tid då vi inte skulle ha jättemycket tid för byte i Amsterdam. Medan vi väntade på att få gå ombord på fick vi sms från Annas bror Per, hans plan från Stockholm var 20 min försenat.
Vi gick på och samtidigt som vi satte oss började de med avisningen av vårt plan. Vi lyfte 25 min sena och höll tummarna för att allt skulle gå enligt plan. Skakig start genom snö och blåst och de mest flygrädda i sällskapet, dvs Markus och jag, var inte så nöjda.
Men väl uppe på rätt höjd blev det en lugn flygning och piloten stod på bra ner till Amsterdam.
1 h och 10 min senare landade vi på utsatt tid 19:15. Vårt plan mot Nairobi skulle lyfta 20:40, det borde lösa sig.

Vi slog på våra mobiler och möttes av ett meddelande från Per. Hans plan var 1,5 timma försenat. Han skulle missa planet till Nairobi. F-n!
Det tog en stund för oss att promenera till rätt gate och vi väntade i det längsta på Per. Final call och på flightradar24 kunde vi se att Stockholmsplanet hade några minuter kvar till landning. Tillslut frågade vi. Nej, det skulle inte hinna, de var redan ombokade på ett plan imorgon från Amsterdam direkt till Kilimanjaro. Så surt!!!

Vi gick ombord på vårt plan. En Boeing 787-8 Dreamliner. Det kändes som att kliva in i en annan värld. Ett nytt och superfräscht plan och vi hann precis bara sätta oss innan de taxade ut. Trots att kapten sagt att det kunde bli en lite turbulent start genom regn och vind, så märkte jag knappt av att vi lyfte. Förstod inte ens hur denna jättekärra kom upp i hastighet. Det kändes som det gick max i 80 ute på startbanan. Men upp kom vi och visst var det lite skumpigt genom molnen, men sedan hade vi en skön flygning på 7,5 timma ner till Nairobi.
Egen monitor och säkert närmare 100 filmer att se på. Men vi åt och försökte sedan sova. Gick väl så där för de flesta av oss. Slumrade under några timmar innan det var dags för den continentala frukost som utlovas. Till vår besvikelse bestod den av fruktsallad och crossiant. Inte mycket till frukost i det annars så lyxiga planet.

Landade mjukt och fint i Nairobi i soluppgången. Ett platt landskap med brända slätter och inte alls särskilt vackert. Men i soluppgången kändes allt magiskt. Och vi var ju i Afrika!!!

Sedan började nästa uppdrag, hitta rätt terminal till inrikesflyget. Och då vår utsedda reseledare Per var kvar i Amsterdam fick vi nu ta saken i egna händer. Trötta irrade vi runt en stund och barnen var hungriga. Vi hade ingen tid att leta mat nu. Jag hittade en banan i min väska och Markus kom på att han hade mackor kvar i sin sedan första flyget. Så vi skyndade vidare. Monitorerna sa G04 och det var då inte helt logiskt att vi skulle till gate 5 där det stod Johannesburg. Men så var det. Via en sidoingång tog de oss ut till ett litet propellerplan. Hmmmm...det här blir ju spännande.
8 lokal tid (klockan 6 hemma i Svedala) puttrade iallafall vårt plan ut på startbanan och lyfte riktigt stabilt upp i luften.
En kort flygning på 40 min skulle ta oss till Kilimanjaro och skumpigt blev det då vi påbörjade vår inflygning. Men då var vi fullt upptagna med att spana på bergen som dykt upp på bägge sidor om oss. På vår högra sida reste sig Mt Kilimanjaro upp ur slätten. Morgonsolen lös på snön på toppen och det var makalöst vackert.
På vår vänstra sida låg Mt Meru.

Vi landade sedan mjukt och fint på Kilimanjaros flygplats, fixade vårt VISA och till vår stora glädje stod alla väskorna och väntade på oss.

Utanför fanns en chaufför från Leopard Tours som skulle köra oss till vår första lodge.
Trötta var vi och det var svårt att hålla ögonen öppna samtidigt som det fanns så mycket spännande att se.
En timma senare checkade vi in på Moivaro Lodge som lågt vackert beläget omgivet av massa grönska och blommor. Fullt av oidentifierbara ljud från skogen, säkert både fåglar, insekter och djur.

Vi fick våra bungalows som var riktigt sjyssta och låg utspridda på området.

Vi slappade sedan vid poolen och beställde öl i väntan på lunch. Vi fick meddelande från Per att nu var han på gång att lyfta från Amsterdam. Stackarn hade sett vårt plan från fönstret på sitt då vi stack iväg igår.
Åt goda kycklingwraps med annans till lunch på lodgens restaurang. Så goda.
Slumrade vid poolen med parasollen som skydd för solen. Så skönt att vara framme.

Jag, Anna och Stefan tog en eftermiddagspromenad på en stig som fanns runt området. Såg flera fina träd och blommor och hittade en nerfallen passionsfrukt. Tyvärr hittade vi inte trädet.

När solen sänkte sig och skymningen kom började nya ljud höras utanför vår bungalows. Träden fylldes av apor som hängde och slängde. Stora svarta fåglar flög skrikandes över området.

Vi avnjöt en god buffé och avslutade kvällen vid brasan med ett glas rött. Tyvärr blir det nog sängen snart. Nu hoppas vi bara Per hittar in till oss under natten. För imorgon bär det iväg på safari.

//Staafs och Leiners

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar