fredag 30 november 2012

Flight cancelled

Känslan när man står framför monitorn på flygplatsen och ser att det står Cancelled efter flyget man skall åka med går inte att förklara.
Huvudet blev bara tomt. Det måste vara något fel på monitorn.
Men varför står det så bara på vårt plan och inte på något av de hundratals andra planen?
Klockan var åtta på kvällen och vi hade precis anlänt till Köpenhamns flygplats för att flyga till Bangkok och vidare till Krabi för att gå på bröllop.
För bara en dryg vecka sedan hade det varit ovisst om vi överhuvudtaget skulle ha några biljetter då SAS var starkt konkurshotat.
Då det akuta konkurshotet var undanröjt började vi ju ändå hoppas på att vi skulle komma iväg. Och här står vi nu och läser Cancelled.

Blev hänvisade till en disk som skulle förklara för oss vad som hände. I kön snappade vi upp allt ifrån att vårt plan var i Delhi och att vi får flyga ett dygn senare till att vi kunde få åka via Peking mot ett kostsamt tillägg.
Luften gick fullständigt ur oss båda.

Då det blev vår tur fick vi veta att planet vi skulle åka med mycket riktigt fanns i Delhi. Pga oroligheter i Afganistans luftrum hade de blivit tvingade till att flyga annan rutt. För detta fanns inte tillräckligt med bränsle varför man tvingats gå ner i Delhi och tanka. Där hade det blivit något tekniskt fel med tankningen och planet hade aldrig kommit iväg. Suck!

Sedan kom ett förhållandevis positivt besked. Vi hade blivit ombokade till Thai Airways plan 14:00 nästa dag och vi skulle få hotell och middag nära flygplatsen tills dess.
Så mitt i allt elände kändes detta faktiskt rätt okej.
Fick tunnelbanebiljetter och åkte 2 stationer till Park Inn. Jag hade inga höga tankar om hotellet, men det visade sig vara riktigt fräscht och där väntade buffé och öl och vin ingick.
Visst lekte vi lite med tanken om det trots allt varit så att det var för få passagerare på vårt plan och att SAS för att spara pengar ställt in turen och detta blev ett billigare alternativ.

Så efter en god natts sömn och en fantastisk frukostbuffé återvände vi till flygplatsen. Lite nervöst var det och då det var vår tur visade det sig att vi hade 2 biljetter var ombord på Thaiplanet. Varsin Köpenhamn - Bangkok och varsin Köpenhamn - Bangkok - Krabi. Givetvis bad vi om de som skulle ta oss hela vägen. Vi bad också om fönsterplatser.

Jag var lite orolig för om vår hemresa påverkats på något sätt och damen vid incheckningen hänvisade oss till SAS biljettkontor.
När vi står där kommer damen från incheckningen springandes och ber om ursäkt för att hon glömt ge oss fönsterplatser och bad oss därför återkomma.
Det kallar jag service! Att hon lämnar incheckningsdisken och den långa kön för att leta upp oss och meddela detta.
Vi fick nu fönsterplats och ett 3-säte för bara oss två. Turen börjar vända.

Planet lyfte i utsatt tid och trots eländet igår kändes allt rätt okej. Istället för att landa i Krabi torsdag kväll så skulle vi nu landa fredag morgon ca 12 h försenade. Visserligen förlorar vi en betald hotellnatt, men vi fick ju en i Köpenhamn istället. :-)

Njöt av god mat och gott om utrymme på resan och lyckades sova en hel del.
I Bangkok slog en välbekant doft av Thailand emot oss. Värmen likaså.
Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få flyga vidare till Krabi. Inte långt kvar nu.


Det visade sig också att vi hade fel om våra spekulationer om SAS. Vårt plan hade verkligen fått problem, dock inte med tankningen om man skall tolka denna artikeln rätt.
http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article15846618.ab

Ha det så bra allesammans!
Kram Marit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar