onsdag 29 juni 2011

Vad jag scrap(p)at ihop hittills

Våren 2010 gick jag en Scrapbookingkurs på Hildas Rum i Tenhult. Jag hade pysslat lite innan, men då mest gjort kort. Nu öppnade sig en helt nu värld för mig.
Min första LO, dvs layout, gjorde jag på kursen, det var svårt att välja foto, papper och att komma igång. Men jag lyckades ändå få ihop mitt första scrappade albumblad.


Fotot är taget vid Gardasjön då vi var där sommaren 2009. Gardasjön är lite av en favorit som jag gärna besöker. Fantastisk omgivning, god mat, sol och värme och ett friskt och härligt vatten.

Scrapkursen gav mersmak och jag var nu igång och ville scrappa mer. Upptäckte ganska snart att jag hade förkärlek till papper och det finns verkligen hur mycket fina papper som helst inom pysselvärlden.
Till min stora lycka hittade jag papper med blå hortensia på vilket jag hade i min brudbukett då jag gifte mig 2006. Därför var inte valet svårt till nästa LO.Till nästa LO valde jag en plats från en annan resa. Vintern 2009 var vi i Thailand och Kambodja på semester. Vi passade då på att besöka tempelområdet Ankor utanför staden Siam Reap i Kambodja. Så mina nästkommande LO:s blev från det kanske mest kända templet Ankor Wat samt munkar vi såg vid tempelområdet.Som ni märker så gillar jag att resa, både kort och långt. Vintersemestrarna har blivit både sol&bad, men även skidåkning. Sommarsemestern har ofta varit i tält i Sverige, Danmark, Italien vid Gardasjön och vid Medelhavet. Samma vinter som vi var i Thailand och Kambodja hade vi börjat diskutera om vi skulle byta ut tältet mot något komfortablare och vi började titta på husbilar. Vid vårt sista besök i Italien hade vi vid Gardasjön blivit överraskade av ett kraftigt regn- och åskoväder med kraftiga vindar. Med vattnet rinnande genom förtältet satt vi och höll i vårt tält för att det inte skulle följa med vindern bort. Tält kan ha sina nackdelar.

Vi insåg ganska snabbt att en husbil kostade en hel del pengar och vi ville inte lägga alla semesterpengar på ett dyrt husbilslån.
Någon nämnde husvagn, men det ville vi absolut inte ha. Dra runt på den klumpen, nej tack, det var inget för oss.
Men så råkade vi titta in i en husvagn och insåg hur mycket utrymme det var i dem och var "billiga" de var i förhållande till en husbil. Man fick så mycket mer för pengarna.
Hittade vår favorit, en Hobby med en stor och bred dubbelsäng framtill där man kunde gå på bägge sidor. Vilken lyx!
Sedan var vi fast. Jag som sagt aldrig husvagn var snabb på att ändra mig och våren 2009 fick vi hem vår Hobby.
Vi var iväg på några småturer och testcampade, vi visste ju ingenting. Jag som gillar listor gjorde snabbt en checklista för allt som skulle kollas och fixas innan avfärd. Vi ville ju inte riskera att åka iväg med antennen uppe eller stödbenen nere.
Men det visade sig att det största problemet var att få de extra backspeglarna att sitta kvar. De första tappade vi redan på hemvägen då vi hämtat husvagnen. De passade helt enkelt inte till en Volvo V50.
Men så hittade vi fantastiska speglar som var anpassade efter respektive bilmodell och kände oss nu redo för semester på allvar. Att vi inte skulle åka så långt var vi överens om, vi måste ju träna, Skåne - Danmark var väl lagom.

Men vädret sommaren 2009 var inte det bästa då vi gick på semester, så vi tog ett hastigt och lustigt beslut att vi nog trots allt var mogna för en långresa med husvagnen och hamnade på så vis nere vid Gardasjön i Italien igen.
Resan ner gick fantastiskt bra och vi gjorde även ett stopp vid Bodensjön i Tyskland på vägen ner.
Samma camping vid Gardasjön som året innan, fast nu med husvagn, så nästa LO var given, "Camping då och nu".


Lagom till bilderna började tryta nu i vintras vad det dags för nästa resa. Denna gången gick den till Australien i 5 veckor. Så det som scrappats nu ivår har nästan uteslutande varit från denna resa.
Resan började i Sydney och min första LO blev därför därifrån, det blev en dubbelsida.


Resan fortsatte sedan ner till vackra Melbourne där vi tyvärr bara stannade en natt.


Sedan hyrde vi bil och körde längs den välkända Great Ocean Road med fantastiska vyer.

Vi såg "De tolv apostlarna" med sina dramatisk klippor som sluttade brant ner i havet.

Tyvärr var vädret inte vad det borde varit och hela Australien borsett från Perth var drabbat av mycket regn och låga temperaturer. Översvämningar utöver det vanliga drabbade områderna kring Brisbane och tusentalts människor blev hemlösa.
Med flyg tog vi oss sedan till Darwin i norra Australien för lite djurliv och besök i nationalparker. Här har jag inte hunnit göra LO:s ifrån ännu, men det kommer.
Från Darwin förflyttade vi oss sedan med flyg till Carins på östkusten. Här hittade vi både sol och värme och efter 2 veckors kringresande slog vi oss ner i den lilla staden Port Douglas där vi stortrivdes.
Så min nästa LO är från stranden i Port Douglas. Lång härlig strand men tyvärr säsong för stingers (brännmaneter av värsta slag), så man fick hålla sig inom badnätet.


Givetvis blev det en tur till Barriärrevet med dykning.Med hyrbil gjorde vi sedan dagsturer till den 130 miljoner år gamla regnskogen i Cape Tribulation samt till det frodiga Tablelands där nästa LO kommer ifrån.


Resan avslutades sedan med några soliga och härliga dagar i Sydney där vi besökte de underbara stränderna Manly Beach och välkända Bondi Beach. Min senaste LO blev därför därifrån och sommarens nya kollektion med marint tema från Maja Design kom väl till pass.
Detta är vad jag gjort hittills i scrapbookingväg, men det kommer nog fler LO:s från Australien om jag känner mig själv rätt...

/Marit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar