lördag 12 november 2011

Vacker höstdag vid Knipån

November är nog årets tristaste månad. Solen visar sig sällan och allt är bara mörkt och trist. Man känner sig bara trött och orkeslös.
Men idag sprack molnen upp och ur diset kom solen. Vi passade då på att ta en tur till Knipån norr om Habo. För 2 veckor sedan besökte vi ån inne i Habo och då lekte meterstora öringar för fullt. Det var riktigt häftigt.
Vi hoppades nu se samma sak i Knipån, där min pappa sett riktiga bjässar för några veckor sedan.
Det var riktigt skönt att komma ut i naturen och få känna värmen från solen strålar.Kring ån fanns egentligen bara 3 färgnyanser, den gröna mossan, de brun-orange löven och det blå-svarta vattnet. Men mitt i allt hittar jag 2 starka färger. Först upptäcker jag de små turkosa svamparna på en stock. Dess intensiva färg gör att de känns helt felplacerade och i mitt pysselfixerade huvud gör jag genast kopplingen till distressfärgen ”Broken china” från Tim Holtz.


Jag fortsätter nedströms och stöter då på små lila knoppar. Dessa för genast tankarna till distressdynan ”Milled lavender”.
Tim Holtz, han är då överallt. :-)Tyvärr såg vi bara en liten öring som hoppade. Leksäsongen är nog över för detta året. Men det gjorde inget. Vi hade en härlig stund vid ån som vi avslutade ett stopp nere vid Vättern, lika vackert som vanligt.


Imorgon blir det pysseldag med Catharina och Therese. Det är nog bra för min pysselskadade hjärna. Inatt drömde jag att jag var på Hildas Rum och handlade. Jag minns inte vad, bara att det kostade 700:-. Har fortfarande inte hittat någon påse med innehåll här hemma idag :-)

/Marit2 kommentarer:

 1. Hej!

  Så fina bilder! Jag drömmer med om pyssel Att gör fel med fina papper typ.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder!
  Kram Emelie

  SvaraRadera